ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Δείτε το βαθμό δυσκολίας που αντιστοιχεί στο δικό σας προορισμό καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμός για τις ημερίσιες εξορμήσεις.

………………

ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟΣ!

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Εύκολες πεζοπορικές διαδρομές, με μικρή υψομετρική διαφορά, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι.

Αναβάσεις με υψομετρική διαφορά ως 1000 περίπου μέτρων, στις οποίες συμμετέχουν και αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό

Αναβάσεις με υψομετρική διαφορά μεγαλύτερη των 1000 μέτρων, μπορεί να περιλαμβάνει τμήματα με τοπική δυσκολία.

Αναβάσεις με υψομετρική διαφορά μεγαλύτερη των 1000 μέτρων ή πολυήμερες αναβάσεις. Μπορεί να περιλαμβάνει τμήματα με τοπική δυσκολία ή μεταφορά εξοπλισμού διανυκτέρευσης και χρήση ασφαλειών.

Απαραίτητος ορειβατικός εξοπλισμός για ημερήσια εξόρμηση

Travel

Αρχικά βασικής σημασίας στον εξοπλισμό μας είναι ένα σακίδιο χωρητικότητας μέχρι 30 λίτρων που άνετα θα φιλοξενήσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό μιας ημερήσιας πεζοπορίας. Άλλο βασικό κομμάτι του πεζοπορικού μας εξοπλισμού είναι τα μπατόν που μας δίνουν σταθερό ρυθμό στο περπάτημα, μειώνουν την καταπόνηση του σώματος και αυξάνουν το βαθμό ασφάλειας όταν βαδίζουμε σε ολισθηρές επιφάνειες. Τρίτο βασικό κομμάτι είναι η ένδυση που εξαρτάται από την εποχή.

Τους χειμερινούς μήνες συνιστάται: ορειβατικό μποτάκι, παντελόνι αδιάβροχο ή shoft shell, αδιάβροχο μπουφάν, αντιανεμικό, ισοθερμική μπλούζα, fleece, γάντια, σκούφο και γκέτες για τις βροχερές μέρες και τα χιόνια.

Τους καλοκαιρινούς μήνες η ένδυση είναι ίδια με το χειμώνα καθώς οι θερμοκρασίες στο βουνό μεταβάλλονται συχνά σε σχέση με τις θερμοκρασίες της πόλης. Επίσης σε αυτά προστίθενται: καπέλο, αντηλιακή κρέμα και γυαλιά ηλίου.

Μεγάλη σημασία επίσης έχει το φαγητό και το νερό κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας. Μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί και τοστ είναι μερικά σνακ που μας δίνουν την απαιτούμενη ενέργεια και πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε στο σακίδιό μας. Το νερό είναι απαραίτητο και καθορίζεται ανάλογα με τη διάρκεια, την ένταση της άσκησης, τις καιρικές συνθήκες, την ηλικία, τον ρυθμό εφίδρωσης και το σωματότυπο του ορειβάτη.

Τέλος πρέπει να υπάρχει μέσα στο σακίδιο το κουτί πρώτων βοηθειών στο οποίο περιλαμβάνονται φαρμακείο, αλουμινοκουβέρτα, σφυρίχτρα, αναπτήρας, σουγιάς ή πολυεγαλείο, φακός κεφαλής (και εφεδρικές μπαταρίες) και σάκος αναγκαστικής διανυκτέρευσης.

ΌΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Με τη δήλωση ενδιαφέροντος κάθε συμμετέχων αναλαμβάνει την ευθύνη της ατομικής του ασφάλειας, όπως άλλωστε προβλέπεται από τα διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει. Επίσης πρέπει να ενημερώνει τον υπεύθυνο της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας (αλλεργίες, άσθμα, καρδιά, πόνους σε μέση και γόνατα, κρίσεις πανικού κ.α). Τέλος, οι συμμετέχοντες στις εκδρομές αλλά και οι διοργανωτές βγάζοντας φωτογραφικό υλικό αποδέχονται αυτομάτως και την ανάρτησή τους στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).